19.születésnapi rendezvényünket 2023.szeptember 30-án, szombaton a Közösségi Házban tartottuk.

Elnökünk, Benke Tamásné Kati  ünnepi beszédét a 90 éves Szántó Lajos bácsi műsora követte,

majd mindenki nagy örömére színpadra lépett a Leányfalui Szekér Színház társulata, akik előadták Pozsgai Zsolt: Egy asszon, két asszon c. vígjátékát.

 

A szünet után a CSÉKE által kiírt pályázatok nyerteseinek díjátadására került sor.

Ebben az évben is többen pályáztak – munkájuk eredményét is megmutatva –  a XIV. alkalommal megrendezett Szép kertek pályázat díjára, ami nem más, mint a díszes oklevél mellett az itt látható „Gondozott, virágos kert” falra, kerítésre szerelhető tábla.

Ezzel már majdnem 80 család kertjét díjazta a CSÉKE.

2023-ben díjazottjaink :

Becze Zita / Szalóky Sándor u.

Dobronyiné Pátkai Andrea / Nádas u.

 Stollár Rea / Kossuth Lajos u

Sokan szépítik, gondozzák nemcsak saját kertjüket, hanem a közösség örömére Csobánka utcáit, tereit is. Ebben az évben – a település szépítéséért tenni akarókat is biztatva – a CSÉKE különdíjjal, oklevéllel köszönte meg a közösségi terek szépítését:

Budai Péternek az Ady Endre utcai ingatlana előtti utcafront gondozásáért,

Horváth Zsuzsának és akciócsapatának a csobánkai patakmederben terjedő keserűfű elleni küzdelmükért, munkájuk elismeréseként, valamint

Dr. Szlávnits Lászlónak és az összes résztvevőnek illetve támogatónak a csobánkai hidak megszépítéséért, munkájuk elismeréseként .

 

Bízunk benne, hogy jövőre még többen pályáznak, mert ez azt is jelenti, hogy egyre szebb és virágosabb Csobánkában gyönyörködhetünk!

******************************************************************************

Ebben az évben felújítottuk a régen nagy hagyománnyal bíró fotópályázatunkat. Az első három helyezett 30.000, 20.000, és 10.000,- Ft-os Media Markt ajándékutalványt, valamint oklevelet vehetett át.

I. helyezett: Dr. Novák István – a régi csobánkai temető sírköveiről készült fotóival

II. helyezett: Török Miki – madarakról készült természetfotóival, valamint a „Cserkészpark romos kápolnájában készült fotóival,

III. helyezett: Kulcsár Andrea – csobánkai évszakok illetve madártávlatból készült fotóival.

 A pályázaton részt vett kertek Fotóit itt láthatják.

A fotópályázat díjnyertes fotóit pedig itt:

Díjazottjainkat és meghívott vendégeinket vacsorával vártuk. Az est fénypontja ugyanis a CSÉKE tagjai által főzött gulyáspörkölt, –  melynek elkészítésében Hajni óriási részt vállalt, amit hálásan köszönünk – amit az általuk sütött finom  házi sütemények koronáztak meg.

Boldog 19. születésnapot CSÉKE!

/A fotókat készítette: Pászti Nóra, Kulcsár Andrea, Szathmáry Zsolt/