Összefoglaló a 2023-as évről

 

 1. Tagtoborzással indult az év. Bizony szükség van a tevékeny fiatalokra, akiknek átadhatjuk a 20 éves Egyesület irányítását.
 2. Áprilisban a Fő-téren húsvétfát állítottunk.
 3. Megmetszettük és rendeztük a Borostyán ovi fáit
 4. Növénybörzét tartottunk. nagy sikerrel rendeztük meg a Közösségi Ház udvarán a „Kell a kert” kertbarátaival közösen a növény, vetőmag csere-bere programunkat. Jó lenne minden évben tavasszal megismételni.
 5. A Csobánkai Majálison mi is sátrat állítottunk, és sütivel, lufikkal vártuk a Cséke és a Helytörténeti Gyűjtemény iránt érdeklődőket.
 6. Tisztújító közgyűlésünkön elnöknek ismét Benke Katit választottuk meg a következő 3 éves ciklusra.
 7. Meghirdettük a Szép Kertek Mozgalmat, valamint több év kihagyás után ismét a Fotópályázatunkat, melyek díjait a CSÉKE 19. születésnapi ünnepségén adtuk át.
 8. A Helytörténeti Gyűjtemény fűtésének megoldására Adománygyűjtést szerveztünk, plakátokat, és gyűjtő dobozokat készítettünk, valamint az online felületeken is kértük a lakosság segítségét.
 9. A Klíma beszerzéséhez nagyban hozzájárult az Önkormányzat. Annak beszerelését Egyesületünk intézte.
 10. A maradék pénzből sikerült kicseréltetnünk a Helytörténeti utcára néző – a régi fóliától megtisztíthatatlan ablakok üvegeit.
 11. Szombatonként kinyitottuk és bemutattuk a sokak által már Tájháznak nevezett Helytörténeti Gyűjteményt. Megszerveztük a nyitvatartáson kívül érkező csoportok számára a vezetett látogatást.
 12. Részt vettünk a Szlávnits László által szervezett csobánkai korlátok festésében/felújításában.
 13. Minden nemzeti ünnepünk előtt koszorúval tisztelegtünk.
 14. A 19. születésnapi ünnepségünkre meghívtuk a Szekér Színházat, melynek előadása bárki számára ingyenesen megtekinthető volt.
 15. Az évet a „Nincs karácsony a CSÉKE forralt bora nélkül” szlogennel zártuk. Két adventi napon is kint voltunk és osztottuk a különleges teát és a titkos recept alapján készült forralt bort.
 16. Pályázatunkból megmaradt összegből pedig sikerült a Közösségi Ház által rendezett 2 gyermek, és egy felnőtt előadást támogatnunk.