Mi ezzel a célunk?

Valamilyen formában érzékeltessük a lakossággal, hogy az a munka, amit a saját érdekükben, lelkesen, pénzt, időt nem sajnálva végeznek kertjeikben, az a lakótársaikat is buzdítja arra, hogy hasonló szépségeket produkáljanak kertjeikben  és egyben a falu képét is szebbé formálja. Hiszen, bármerre járunk, a szép kerteket szívesen látjuk, a virágos faluban szívesen sétálunk.

A dolog jelentősége abban rejlik, hogy ezt tudják a faluban hogy van ilyen mozgalom, de senki sem azért műveli a kertjét, hogy kapjon érte valamit, hanem  igénye  van az embereknek arra, hogy szép, kulturált környezetben éljenek.

Vannak, akik csak kerítésen belül, vannak akik a kerítésen kívül is az út széléig csodálatosan szép virágokat, növényeket ültetnek, gondoznak és ezzel nagymértékben  hozzájárulnak a falu szépítéséhez, rendezettségéhez.

Mi ezt a tevékenységet értékeljük, köszönjük meg és lehetőségeinkhez mérten  évente egy alkalommal több családot jutalmazunk a szép kertjéért.

2010-től 66 család részesült elismerésben.

2019-ig az Egyesület tagjai nyáron végig sétáltak a faluban és felírták azokat a címeket ahol jutalmazásra érdemes kerteket láttak. Majd közösen eldöntötték, hogy a sok jelölt közül kik kapjanak elismerést.

Sajnos a pandémia közbeszólt, ennek ellenére múlt évben is ki tudtuk választani a legszebb kerteket, és vezetőink személyesen vitték el az oklevelet és a tárgyjutalmat.

Az Egyesület születésnapjainak  egyik fontos programpontja volt a SZÉP KERTEK jutalom ünnepélyes keretek közötti átadása.

Bízunk benne, hogy ebben az évben semmi nem fogja megakadályozni, hogy a nyertesekkel személyesen tudjunk találkozni.

Arra bíztatunk mindenkit, virágoztassa fel Csobánkát, és küldje el kertjéről a legszebb fotókat.

2020-as eredményhirdetésünkről szóló cikk itt olvasható.