Csobánkai Értékőrző és Községszépítő Egyesület
Benke Tamásné elnök részére
Kedves Kati néni!

Örömmel tájékoztatom, hogy a CSÉKE Rozmaring táncegyüttese „minősült” fokozatot kapott a Muharay Elemér Néptáncszövetség által megrendezett hagyományőrző együttesek országos minősítő versenyén, Kiskunlacházán május 8-án.

A minősítő fesztiválra kétévente kerül sor, melyen részt vehet minden hazai magyar, magyarországi nemzetiségi és határon túli magyar hagyományőrző népi együttes és hagyományőrző táncegyüttes.
Itt szigorú szakmai zsűri vizsgálja a bemutatott produkció folklorisztikai hitelességét, a koreográfiai megformálást, a viseletet és színpadi megjelenést, valamint az ének-zenei előadást.

A Rozmaring táncegyüttes a Csobánka, Pomáz, Budakalász környéki szerb táncokból összeállított koreográfiájával nevezett be a versenyre. A cél az volt, hogy szakmai véleményt halljunk a munkánkról, valamint lássuk más hagyományőrző együttesek munkáját, és kapcsolatot építsünk ki hozzánk hasonló tánccsoportokkal. A kemény felkészülést siker koronázta, a zsűri a Rozmaringot a „minősült” kategóriába sorolta.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a CSÉKE támogatását, hogy ezt elérhettük. Úgy érezzük, hogy teljesítményünkkel öregbítettük Csobánka hírnevét, a helyi szerb közösség tradícióinak összegyűjtésével és bemutatásával értéket teremtünk és őrzünk térségünkben.

Ígérjük, hogy a továbbiakban is ehhez mérten dolgozunk, műsorunkkal színesítjük a helyi rendezvényeket és visszük Csobánka hírét az országban.

A további sikeres együttműködésben bízva,

Köszönettel:

Hirják Ágnes
Rozmaring Táncegyüttes vezetője

Gratulálunk!

(megj: szerk.)