Az idén is megtartotta hagyományos Naptánc Fesztiválját a Csobánkai Értékőrző és Községszépítő Egyesület.

A fesztivál szervezésében – tekintettel a tavaszi közgyűlésre, valamint az Önkormányzati költségvetési támogatás hiányára – lényeges változásokat kellet eszközölni.

Mindenek előtt anyagiakat kellett biztosítani – természetesen szponzorok segítségével. Az előző évben biztosított nagy 300 személyes sátorról le kellett mondanunk, nem volt elegendő pénzünk rá. Nem sikerült fedett színpadot sem biztosítani a fellépők részére. Színpadot, nézőtéri ülőgarnitúrákat a Kistérségen keresztül szereztünk, hangosítást és a koncertet a CSKM. Közösségi Ház biztosította. A korábbiaktól eltérően, nem rendelhettük meg a fellépők és vendégek részére az ételt, hanem vásároltunk, tisztítottunk, előkészítettünk és egy vállalkozó szellemű vendéglátós ingyen megfőzte és tálalta a finom vacsorát.
A műsor utáni máglyát is új és lelkes kis csapat rakta össze.

Mi volt az, amitől mégis nagyon-nagyon jól sikerült a fesztivál?
Sokan adakoztak , sokan segítettek tevőlegesen is.
Sok fellépő csoportunk volt ( 19 csoport, 325 fő) szívesen jöttek és nagyon színvonalas, sziporkázó műsort nyújtottak.
Az idő szép volt, az emberek jól érezték magukat.

Az Egyesület és a falu lakossága nevében nagyon köszönöm Minden fellépő csoport szuper produkcióját, köszönöm a szponzoroknak a támogatást, köszönöm a nem egyesületi tagok segítségét és a CSÉKE tagjainak hónapokon át végzett szervező és bonyolító munkáját.

Szponzoraink:
Radács Krisztina-Kecső kocsma, Petrécs Ferenc vállalkozó, Kamarás Miklós és családja, Máli Vladimír vállalkozó, Pepi Kft. -Bartha Gyula- dr.Rónai Éva, Peller Györgyné kiskereskedő, CBA Csobánka, Metzger Jánosné kiskereskedő, Katona Péter és családja, Stájer Kft, Ernyei László és mindazok, akik a gyűjtő dobozokba adták támogatásukat.

Benke Tamásné
egyesületi elnök